+36 20 935 83 40
télikert építés
Télikert nyáron

Télikertek nyáron: Hogyan tervezzük meg a tökéletes télikertet a meleg hónapokra?

Nyáron a télikertek valóságos oázisokká válhatnak, ahol élvezhetjük a ragyogó napsütést, miközben egy hűvös és kényelmes környezetben pihenhetünk. A lakótér-bővítés során a télikertek tervezése és kialakítása fontos szerepet játszik abban, hogy ezt az idilli környezetet létrehozzuk. Amennyiben a maximális kihasználhatóságra törekszünk a nyári hónapokban is, akkor fontos, hogy figyelembe vegyük az alábbi tervezési és kialakítási elemeket.

A tetőszerkezet ideális árnyékolása
A nyári hőség elleni védelem érdekében elengedhetetlen egy hatékony rendszer kialakítása a terasz árnyékolása szempontjából. A tetőszerkezet külső, valamint belső árnyékolásának segítségével könnyedén szabályozhatjuk a fény beáramlását és a hőmérsékletet is. A túlmelegedés ellen, elsődlegesen a tetőszerkezeten elhelyezett külső, motoros, alumínium tokos textil árnyékoló ajánlott, mely automatizáltan, szél-, fény- és esőérzékelővel is felszerelhető. Emellett kedvezőbb árnyékolási megoldás lehet a tetőszerkezet belső árnyékolása nagy méretű textilárnyékolóval (akár tok nélküli kivitelben is, akár kézi működtetéssel) vagy raszterenkénti árnyékolással. Mindezek mellett, ha kézi működtetésű megoldásra vágyunk, akkor a belső pliszé tetőárnyékolót ajánljuk, mely a tetőgerendák között helyezkedik el. Ebben az esetben a mezők külön-külön kerülnek mozgatásra, így nagyon pontosan szabályozható az árnyékolás mértéke.

Az oldalfal optimális árnyékolása
A télikertek oldalfalainak külső árnyékolására a Renson cég fixscreen márkajelzésű termékei kiváló megoldást biztosítanak. A rendszer nagy előnye, hogy akár 110 km/h szélállósággal is rendelkezik, ami lehetővé teszi a biztonságos használatát erős széllökések esetén is. Emellett a fixscreen árnyékoló funkcionalitás terén is sokoldalú, hiszen nemcsak árnyékolóként, hanem szúnyoghálóként is szolgálhat. Beépített rádiós távvezérléssel és motoros működtetéssel rendelkezik, ami lehetővé teszi a könnyű és komfortos kezelést, emellett igény esetén mindezen funkciók automatizálhatók is a magasabb szintű kényelem elérése érdekében.

A szellőzés javítása
A megfelelő szellőzés nyáron is elengedhetetlen a télikert kellemes klímájának fenntartásához. A szellőzőnyílások, ventilátorok, illetve klíma berendezések segítenek a friss levegő beáramlásában, és hozzájárulnak a helyiség hűvösen tartásához még a forró napokon is. Azonban adott esetekben a szúnyogháló felszerelése is kiváló megoldást jelenthet ahhoz, hogy a levegő szabadon áramolhasson be a télikertbe. Nagyobb felületek, úgy mint tolóajtók vagy harmonika ajtók esetén optimális megoldást nyújt a pliszé szúnyogháló, mely tetszőleges pozícióban megállítható, nem rendelkezik rugós visszahúzó mechanizmussal, így élettartama hosszabb a hagyományos feltekerhető változatokhoz mérten. Ráadásul a szellőzés érdekében felszerelt szúnyogháló a rovarvédelemben is jelentős szerepet játszik, így segítve a kellemes és zavartalan környezet megteremtését.

Ismerje meg termékkínálatunkat, tekintse meg Télikert Választó oldalunkat, melynek segítségével könnyedén eldöntheti, hogy teraszbeépítés vagy teraszfedés során, mely télikert szerkezetünk passzolna otthona stílusához! Ezen felül segítséget nyújtunk abban is, hogy mely tetőszerkezeti és oldalfali árnyékolási módszer, valamint szúnyogháló típus a legmegfelelőbb az Ön számára. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 

Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata