+36 20 935 83 40
télikert építés
Terasz árnyékolás nyáron

Csupa üveg télikert nyárra: Miért kiváló választás a toló oldalfal és az üvegfüggöny a nyári időszakra?

A nyár beköszöntével mindannyian igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban, élvezni a meleg napsütést és a friss levegőt. A télikertek ideális teret adnak arra, hogy egész évben élvezzük a természet közelségét, de a nyári hónapokban különösen nagy előnyt jelenthetnek. Toló és a lapozható oldalfalak beépítése révén azonban télikertünk még kényelmesebbé és praktikusabbá válhat! Ebben a cikkben bemutatjuk, miért kiváló választás teraszbeépítés szempontjából mindkét típusú oldalfal a nyári időszakra, és hogyan növelhetik otthonunk komfortját és funkcionalitását.

A toló oldalfalak előnyei
A toló oldalfalak lehetővé teszik, hogy könnyedén nyissuk meg a télikert oldalait, biztosítva a friss levegő szabad áramlását és csökkentve a belső tér hőmérsékletét. A szerkezet üvegtábláit egy szolid szilikoncsík választja el egymástól, ami légies benyomást kelt, és maximalizálja a természetes fény beáramlását. A toló oldalfal üvegtáblái nem nyílnak be a térbe, azonban a teljes nyílás így sem lesz átjárható, hiszen az üvegtábláknak parkolniuk kell valahol, de mivel az üvegtáblák külön sínekben is mozoghatnak, elérhető lehet az, hogy több méter széles nyílás is szabadon átjárható lesz. A toló oldalfalak másik nagy előnye, hogy nem igényel semmilyen különleges technikát a szerkezetek nyitása és zárása. Mindemellett, a szerkezet úgy is kialakítható, hogy a szárnyak tetszőlegesen mozgathatók legyenek bármelyik oldalra. A keret nélküli toló oldalfal előnyös abból a szempontból is, hogy az alsó alumínium sínrendszer nem igényel süllyesztést, és tetszőleges RAL színben rendelhető. Mindezen tulajdonságok a toló oldalfalakat rugalmassá és praktikussá teszik, különösen a nyári partik és események során, amikor nagyobb térre van szükség!

A lapozható oldalfalak előnyei
A lapozható oldalfalak segítségével a télikert oldalai teljes mértékben kinyithatók, így a télikert és a kert közötti határ gyakorlatilag eltűnik. Ezáltal a télikert a nyári hónapokban szinte a kert részévé válik, maximálisan kihasználva a szabad tér előnyeit. Az üvegfüggöny rendkívül rugalmas szerkezet, lehetővé teszi, hogy bármilyen mértékben nyissuk vagy zárjuk az oldalfalakat, az aktuális időjárási viszonyoknak és igényeinknek megfelelően. Ez a rugalmasság különösen hasznos, ha gyorsan kell alkalmazkodnunk a változó időjárási körülményekhez, ilyenkor a főszárny szolgál közlekedésre, ezt ajtóként használhatjuk és akár standard zárral, kétoldali vagy kulcsos zárral is ellátható. A lapozható oldalfalak modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a télikertnek, nyílhatnak befelé vagy kiféle, illetve egy vagy két irányba is. Az üvegfüggöny állhat egyenes szakaszból, illetve L vagy U alakból, valamint szegmensíves kivitelben is kérhető. Felépítését tekintve az alkalmazott profilrendszerünk alumíniumból és edzett üvegből készülnek. A különböző anyagok és kivitelezési lehetőségek révén könnyedén megtalálhatjuk azt a megoldást, amely leginkább illik otthonunk stílusához. Az üvegfelületek pedig nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem a természetes fény beáramlását is biztosítják.

Amennyiben lakótér-bővítésen gondolkodik és még többet olvasna zárható teraszfedési rendszereinkről és télikertjeinkről, tekintse meg Télikert Választó oldalunkat a zárható teraszfedés menüpontra kattintva. Ezen felül segítséget nyújtunk a terasz árnyékolása tekintetében is, hogy megtalálja a legmegfelelőbb módszert az Ön számára. További kérdés felmerülése esetén, keressen minket elérhetőségeinken vagy kérje ajánlatunkat egyszerűen, gyorsan weboldalunkon keresztül!

 

Kedves Olvasó!
Amennyiben a konkurenciához tartozol, kérünk, tartsd tiszteletben az ügyfélszerzés és a szabad verseny intézményét! Kerüld az általunk írt tartalmak bárminemű másolását, átvételét, átszerkesztését és igyekezz önállóan, szakmailag és műszakilag színvonalas weboldalt magadtól létrehozni, ezáltal hitelesnek maradni Ügyfeleid szemében.
Köszönettel, az Ötödik Évszak Kft. csapata